Oppskrift på fantastiske turbrød stekt på bålet

Du husker kanskje brødene vi laget på turen til Rjukan? Her kommer oppskrift og fremgangsmåte. 

Ferskt brød er alltid godt, og på tur smaker det ekstra godt. Jeg trodde det skulle være mye arbeid, bli smakløst og kjedelig og ikke minst værr vanskelig å få brød gjennomstekt på bål. Det viste seg å være feil alt sammen. Brødene er virkelig gode og det er faktisk veldig enkelt å steke dem. 

 

dav

 

Oppskrift:

2 kopper mel (jeg har brukt hvetemel, men her kan det eksperimenteres med ulike sorter)

2 ts bakepulver

Eventuelt litt sukker og litt salt.

Vann

 

Slik gjør du:

Det tørre kan du ha rett i en pose, og så sper du på med vann når du kommer frem til leiren. Da holder deigen seg lenge, og du slipper litt ekstra vekt.

Tilsett litt og litt vann mens du elter deigen inni posen. 

Del deigen i ønsket antall emner og rull dem til kuler før du klemmer dem ut til flate brød.

Brødene kan lages i den størrelsen du ønsker, men bør ikke være så mye tykkere enn 1/2 cm. Legg dem på ein forvarmet stein i bålet. 

Stekes på begge sider til de er gylne i fargen og sprø utenpå. 

Kjempegode med bare smør, men helt sikkert enda bedre med rørte bær.

dav

Brødene falt godt i smak av barna også, og T syntes det var ekstra stas da de minnet veldig om Lovisbrødene i Ronja Røverdatter.

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg