Du husker kanskje brødene vi laget på turen til Rjukan? Her kommer oppskrift og fremgangsmåte.
Ferskt brød er alltid godt, og på tur smaker det ekstra godt. Jeg trodde det skulle være mye arbeid, bli smakløst og kjedelig og ikke minst værr vanskelig å få brød gjennomstekt på bål. Det viste seg å være feil alt sammen. Brødene er virkelig gode og det er faktisk veldig enkelt å steke dem.
Oppskrift:
2 kopper mel (jeg har brukt hvetemel, men her kan det eksperimenteres med ulike sorter)
2 ts bakepulver
Eventuelt litt sukker og litt salt.
Vann
Slik gjør du:
Det tørre kan du ha rett i en pose, og så sper du på med vann når du kommer frem til leiren. Da holder deigen seg lenge, og du slipper litt ekstra vekt.
Tilsett litt og litt vann mens du elter deigen inni posen.
Del deigen i ønsket antall emner og rull dem til kuler før du klemmer dem ut til flate brød.
Brødene kan lages i den størrelsen du ønsker, men bør ikke være så mye tykkere enn 1/2 cm. Legg dem på ein forvarmet stein i bålet.
Stekes på begge sider til de er gylne i fargen og sprø utenpå.
Kjempegode med bare smør, men helt sikkert enda bedre med rørte bær.
Brødene falt godt i smak av barna også, og T syntes det var ekstra stas da de minnet veldig om Lovisbrødene i Ronja Røverdatter.
Å dette skal prøves neste gang vi skal på tur. Så kjempe godt ut 🙂
naturogfhoto: Kan absolutt anbefales 🙂 Helt nydelige bilder du tar forresten! -måtte inn å kikke litt på din instagram 😀
Å tusen hjertelig takk <3 Så hyggelig at du var innom å tittet 🙂