Å starte en blogg for å tjene penger

Helt ærlig, jeg begynte å blogge for å tjene penger på det…ooog, jeg fikk det til! 

Flau over å blogge

Før jeg startet å blogge, sa jeg spøkefullt til flere i familien at jeg skulle begynne å blogge. Noen av dem mente at det sikkert ikke var noen dum idé, mens andre lo lattermildt.

Bloggere er ikke akkurat de som blir sett mest opp til i samfunnet, men det kompenserer jeg med å være sykepleier. Sykepleiere blir forsåvidt heller ikke sett sånn opp til da, men det burde de. Den dagen du blir rammet av sykdom, skal du være svært glad for at vi er der.

Det hele endte med at jeg startet en blogg, men ikke fortalte noen om den. Jeg hadde en vag drøm, tenk hvis bloggen kunne hjelpe meg å finansiere et år ekstra hjemme med O, slik at vi kunne utsette barnehagestarten til han blir to år. Drømmen er også å tjene litt på alt arbeidet som ligger bak, men det er så alfor mange andre gode, at det er en kunst å bli oppdaget. Man forsvinner i mengden…

Jeg fant staks ut at jeg måtte ha vært svært naiv for å starte med den målsetningen, men begynte i stedet å synes det var ganske gøy. Rett og slett avhengighetsskapende..!

Men så…fikk jeg en spennende kommentar her, og har faktisk indirekte oppnådd målet mitt…

 

Oppskrift på fantastiske turbrød stekt på bålet

Du husker kanskje brødene vi laget på turen til Rjukan? Her kommer oppskrift og fremgangsmåte. 

Ferskt brød er alltid godt, og på tur smaker det ekstra godt. Jeg trodde det skulle være mye arbeid, bli smakløst og kjedelig og ikke minst værr vanskelig å få brød gjennomstekt på bål. Det viste seg å være feil alt sammen. Brødene er virkelig gode og det er faktisk veldig enkelt å steke dem. 

 

dav

 

Oppskrift:

2 kopper mel (jeg har brukt hvetemel, men her kan det eksperimenteres med ulike sorter)

2 ts bakepulver

Eventuelt litt sukker og litt salt.

Vann

 

Slik gjør du:

Det tørre kan du ha rett i en pose, og så sper du på med vann når du kommer frem til leiren. Da holder deigen seg lenge, og du slipper litt ekstra vekt.

Tilsett litt og litt vann mens du elter deigen inni posen. 

Del deigen i ønsket antall emner og rull dem til kuler før du klemmer dem ut til flate brød.

Brødene kan lages i den størrelsen du ønsker, men bør ikke være så mye tykkere enn 1/2 cm. Legg dem på ein forvarmet stein i bålet. 

Stekes på begge sider til de er gylne i fargen og sprø utenpå. 

Kjempegode med bare smør, men helt sikkert enda bedre med rørte bær.

dav

Brødene falt godt i smak av barna også, og T syntes det var ekstra stas da de minnet veldig om Lovisbrødene i Ronja Røverdatter.

Hvordan sy dress til barn

Da var jeg igang med en ny bestilling. Samtidig vil jeg dele hvordan jeg syr en dress. Denne gangen har kunden valgt fargen på selve dressen, og så har jeg fått frie tøyler til resten, noe som er kjempegøy!

Disse dressene er utrolig greie til både vår, høst og vinter. På kalde dager er de greie som et mellomlag under dressen eller regntøyet, og på mildere dager er de fine som yttertøy alene.

dav

Mønster

Mønsteret er tegnet selv, men jeg velger å ikke dele det, siden det er dette mønsteret jeg bruker på dressene jeg selger. 

Stoff og utstyr

Ullfleecestoff (mengde: mål høyden på mønsteret ditt og legg til ca 10 cm). Sannsynligvis holder det med en høyde, men hvis størrelsen er stor, må du kanskje legge til litt ekstra)

Ribb (her holder det å kjøpe det minste målet som er rundt 25 cm)

Glidelås (husk å måle lengden i forkant. Du kan selvfølgelig bruke knapper i stedet, men da må du huske å legge til ekstra mengde stoff til knappestolpen i fronten.)

dav

Fremgangsmåte

Punktene her er kun veiledende, du kan sy delene i den rekkefølgen som passer deg.

1. Sy skuldersømmene

2. Sy på ermene

dav

3. Sy sidesømmene langs ermene og hele veien til beina.

dav

Prøv å få sømmene under armene til å møtes i et perfekt kryss:

dav

4. Sy hetta: sy først utsidestykkene sammen og forstoffene sammen rette mot rette. Da syr du sømmen som havner midt oppå hodet. Deretter legger du hettene sammen rette mot rette og syr sømmen som går langs ansiktet.

dav

5. Sy utsiden av hetta fast i dressen, men vent med forstoffet. Hvis du skal ha en merkelapp i nakken, er det best å sette på denne nå. 

Les punkt 10 før du begynner.

dav

6. Sy kilen mellom beina. Begynn med å sy den på bakstykket.

dav
 dav

7. Sy kilen fast i fremstykket og sy samtidig innersømmen langs beina. Dette kan være litt kinkig å få til uten å få hull der hvor kanten på kilen slutter. Det er derfor lurt å prøve seg litt frem først med å brette det på ulike måter, og sette nåler når du er fornøyd.

dav

8. Sy inn glidelåsen.

9. Sy ribben fast i ermene og beina.

mde

mde

mde

10. Sy fórstoffet i hetta fast. Jeg velger å sy dette for hånd. Hvis du syr det på maskin, blir det nok finest å legge et bånd over sømmen, f.eks. et bendelbånd. Velger du den løsningen, kan du sy båtte ytterstoff og fórstoffet fast samtidig.

dav

11. Sy en stikning langs glidelåsen og hele veien rundt hetta.

Lykke til!